Kamis, 25 September 2014

mancing ala gedang goreng




Cerito agi ra iso mancing.... Aku karo Yanto mancing nang kali daerah magelang,, panggonane iseh ndeso banget dadi wong kampung kono kui do ados nang kali, iwake cen akeh tapi yo kui nek pas di enggo ados ki iwake bubar, aku ro yanto akhire pindah mudun adoh seko sing gawe ados, lagi asyik2e mancing ki ono wong moro ngerti2 teko ndodok nang jejerku le mancing ngetok'e ilmu tenaga dalam terus ono suoro lirih plung,plung,, akhire gedang goreng do kemambang keli pas gedang gorenge keli ki iwak do ting ceplak-cepluk do rebutan gedang goreng sing keli mau, lha koncoku si Yanto kui ngomong" wah gedang gorenge mantep tenan yo bro?" aku njawab" mantep piye?" yanto njawab" dowi2 gedange ambune jian marake pengen muntah, yo opo sing di pangan kui,lha wong sing ngiseng ki noleh karo mrengut, aku ro yanto terus meneng,lha ora suwe krungu meneh,, Plung,Plung,, sing iki gedang gorenge wes rodo cilik2 mungkin wes entek sing gede2 dadi sing metu sing cilik2,lha koncoku ki ngomong meneh" bro,, iwake kok yo doyan yo ambune koyo mono kok do gawe rebutan" aku njawab" lha mungkin kanggone iwak kui pakan sing paling enak, Yanto njawab" wah jian marake boncos nek di bom koyo mene terus, aku mung nglirik wong sing agi ndodok kui lha pas aku ngirik wonge yo pas noleh nang nggon aku, aku langsung balik arah le nglirik, lha wong mau terus ngadek karo ngomong,,,,, sambung engko ndisek yo Lurr

 Tak teruske critane,, mbasan wonge ngadek terus ngomong" mas monggo kulo wangsul rumiyin, mboten tak telaske gedang gorenge mundak iwake do mblenger, sak sing mancing" wonge karo mecicil mungkin wonge krungu anggone aku omong2an karo yanto, lha yanto kui ngomong" monggo pak nderek'aken mugi tansah karaharyon anggenipun wangsul" wong mau mandek namatke yanto, lha yanto langsung ndingkluk ra wani namatke, wonge terus lungo tanpo noleh, mbasan wes adoh ki yanto langsung ngomong" bajigur wonge jebule duwe nyali yo?" aku ngomong" halahh paling le nang ndesone kok, nek nang njobo deso paling mung clila-clili." yanto terus ngomong" wah jian iwake do wareg ki ra gelem nguntal mergo mangan gedang goreng mau" aku njawab" ho'o yo" saking mangkele aku ro yanto terus mulih lha mbasan tekan nggon sing gawe ados mau, ono cewek2 gek do ados lha yanto langsung mbengok" wihh,,eneng widodari do ados bro," aku njawab" hgalah wes biasa bro" yanto njawab" wah iso gawe tombo ngantuk ki, lha yanto ki karo mlaku terus namatke wong sing do ados mau ra ngerti yen nang ngarepe ono watu teko di tabrak, yanto langsung krungsep lha cewek sing do ados ki do ngguyu weruh yanto krungsep, ono sing ngomong" mas nek mlaku ki namatke dalan ra mung namatke nduwur ae," do ting cekikik, yanto saking isine terus mlaku rodo cepet langsung minggat seko kono wes dino kui sial iwak ra oleh tibo sisan,, mekaten cerito kulo , di ngapuro rodo suwi le nyambung agi akeh tamu nangngomah je,, wassalam

Tidak ada komentar: