Senin, 29 September 2014

crito mancing kotes



Yen mancing nang kali ki jare kudu sabar karo telaten,, iki ceritoku jaman mbiyen wektu mancing nang kali... Aku karo Yono konco sak Desoku mancing Kotes( kuthuk cilik) aku ro Yono mancing turut perengan sawah soale kotes'e cen akeh nang nggon sawah2. Wes entok 2 jam le mancing lumayan Hasile entuk sak renten, mbasan tekan nggon sawah sing perengane duwur pancinge koncoku kurang dowo dadi ra tekan banyu senare, aku terus strek ra leren2 koncoku mung ndelok wae,, aku ngomong" Yon senarmu di sambung ae ben iso mancing?" Yono njawab"di sambung nggowo opo bro?" aku njawab karo guyon" nggowo debok gedang to?" Yono njawab" halah koe ki cen chetil ra gelem wenehi aku senare to?" aku jawab" sik tak wenehi senarku tp tak ngunggahke 3 ndisek yo?" Yono njawab" 3 sing keri to?" aku mung ngguyu ae,, mungkin yono wes mangkel dumadakan Yono ki langsung njegur nang sawah terus ngrogoh rong kotes ,aku langsung mbengok" koe ki piye to Yon? Kok mbok rogohi?" yono Njawab" jeneh koe ra gelem wenehi senarmu kok bro dadi jeguri sisan," yono terus ngrogohi rong kutuk angger ngrogoh oleh 3 tekan 4 aku melu kemecer akhire aku ro yono terus ngrogoi saben2 rong, kiro2setengah jam, aku ngrogohi rong kui aku nyekel kutuk gede, tapi kok rodo kasar kulite,, aku mbatin iki mesti Ulo ki?" terus aku ngomong" Yon eneng welut gede ki rene cepet tanganku kurang dowo ki,, yono terus nyedaki aku karo ngomong" tenane bro, njajal ta rogohe" terus yono ngrogoh rong mau karo ngomong" tenan bro gede ki welute?" aku njawab" kandani ok" lha mbasan di dudut metu seko rong kui jebule Ulo cobra gede aku ro Yono mlayu sak banter2e terus Yono ngomong" asem tenan koe ki bro Ulo we ngomong welut" aku njawab" lha koe mau ngomong welut to?" Yono njawab" untung mau Ulone ra nyokot aku", akhire aku ro Yono wisuh terus rep Mulih,, yono ngomong" wes ah sesok meneh wegah ngrogoi rong2 ah,, jian kapok tenan aku bro?" aku njawab" lha kandani ok" pas mlaku rep mulih seko nggon sing rembuyung ki ono suoro kresek2 yono langsung kaget mlayu turut galengan dumadakn ono suoro BRUKKK" Terus yono mbengok2" bro tulungi aku bro aku tibo seko perengan ki" aku teRus mlayu nyedaki Yono karo nyekakak," sokor koe tibo to? Mulakno mripate ora dekek'ke bokong" yono njawab" Asem ki malah ngguyu, iki lho iwake do mlayu kabeh rewangi njupuki to bro" aku njawab karo ngguyu" koe nek koyo mono kui persis koyo kethek bro,ha,ha,ha,,,, rupane sak awake gupak lendut kabeh nganti ra rupo menungso"aku njawab" yohh" terus yono golek banyu gawe ngresiki rahine terus melu jupuki iwake karo ngomong" mau ki sing kresek2 ki opo to bro? Aku njawab" Kadal kawin bro" Yono njawab asem kok tak kiro Ulo je soale aku iseh kelingan sing mau" aku njawab" wes rampung yo ndang mulih,.... Mekaten Cerito kulo mugi saget damel ngancani anggenipun sami Uncal lan tirakatan, Nuwun Wassalam

1 komentar:

suprii_slemania mengatakan...

lucu tenan critane...